Broeken, als je ze koopt zijn ze te lang, te kort, is de taille te hoog of te laag, pijpen te smal of te breed, heb je hamsterwangen of een cameltoe. Of wel een goede broek kopen is voor velen van ons dames een kriem. Persoonlijk moet ik er echt zin voor maken om zo nu en dan eens een broek te passen in de hoop dat ik er eentje vind. En ik weet dat ik daar absoluut niet de enige in ben.
Dus heb jij ook een hekel aan broeken shoppen, maar ben je ook niet in de gelegenheid om naar real life les te gaan ongeacht de reden, dan is dit wellicht de OPLOSSING voor jou. Namelijk een ZELFSTUDIE module patroontekenen Broeken.
Hierin leer ik je door een stap voor stap uitleg met voorbeeldtekeningen het tekenen van 7 verschillende broeken en het maken van technische wijzigingen. :
- Legging
- Dames pantalon
- Jeans
- Broekrok
- Broek met sigarettenpijp
- Broek met plooien
- Wijde broek
- Broek met flaired pijp
- Zakken
- Patroonwijzigingen zware bovenbenen
- Patroonwijzigingen zwaar zitvlak
- Patroonwijzigingen volle maag
- Patroonwijzigingen trekkend kruis
- Patroonwijzigingen te laag kruis
- Patroonwijzigingen te hoog kruis
Wil je ook nog gelijk de juiste gereedschappen in huis hebben voor het tekenen. Bestel dan gelijk het Basis Tekenpakket en wij sturen het zo snel mogelijk naar je toe.
Inhoud: Schaalmaatje, 4-kleuren pen, vulpotlood, gumpotlood, geo-driehoek
broek (de; v(m); meervoud: broeken) 1kledingstuk ter bedekking van onderlijf en benen pan·ta·lon (de; m; meervoud: pantalons) 1(lange) broek
Werkwijze:
– Om dit proces zoveel mogelijk te vergemakkelijken, raden we je aan om te beginnen met het gebruiken van de standaard maten op 1/4e schaal. Maak gebruik van een schaalmaatje zodat je niet alle lengtes door vier hoeft te delen. Nadat je de broek naar keuze op schaal hebt getekend in de standaard maten, teken je hem nog een keer met je eigen maten.
– Lukt dit goed? Dan ben je klaar om hem in het groot te tekenen. Het vel waar je getekende broek op staat, noemen we de ‘grondopstelling’. Knip dit vel niet uit maar neem in de plaats daarvan het patroon over op een ander stuk papier. Mocht je aanpassingen moeten maken na de doorpas, kun je die doorvoeren op de grondopstelling, eventueel in een andere kleur zoals groen of roze. Zo blijft je basis zuiver.
– Omdat het lichaam van iedereen anders is, is het slim om eerst een proefmodel te maken van je broeken.
– Zodra je tevreden bent met het resultaat van het proefmodel en eventuele aanpassingen het doorgevoerd op het grondpatroon, kun je je broeken maken in een stof naar keuze.
Methode: Rotterdamse Snijschool